Wat is bindweefselmassage?


De laag tussen spieren en de huid, dat noemen we het bindweefsel. Een laag die soms wat extra aandacht behoeft door middel van een bindweefselmassage, ook wel reflexzonemassage genoemd. Dit omdat er zich in het lichaam bepaalde plekken bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Stimuleer je deze zones, dan doet dat hetzelfde met het orgaan en verdwijnen blokkades. De prikkels geef ik door middel van verschillende manuele technieken. Dat varieert van een stevige behandeling, welke pijnlijk kan zijn, tot het rollen van de huid wat de huid en het bindweefsel stimuleert.


Effect van een bindweefselmassage

Het resultaat? Een betere doorbloeding wat op zijn beurt weer effect heeft op de staat van het bindweefsel. Verklevingen kunnen verminderen en de zenuweinden krijgen een prikkel. Het effect daarvan werkt zelfs door tot andere delen van het lichaam want elk inwendig orgaan heeft een projectiegebied op het bindweefsel vlak onder de huid.

Hoe lang de behandeling duurt, dat is natuurlijk afhankelijk van de klachten maar normaal betreft het zo’n tien minuten tot maximaal drie kwartier. Reageer je sterk op de behandeling, dan zal deze logischerwijs kort zijn, dat komt door de mate van de bindweefselproblemen.


Massagebehandelingen zijn uitsluitend voor vrouwen